sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Täydennyskoulutusrunkoa, materiaalipakettia ja kandidaatintyötä

Ensi viikolla tulisi ehtiä tehdä töitä myös oman koulun eteen. Kandintyö on aineistoanalyysiä ja pohdintoja vaille valmis. Kaunis ajatus olis jatkaa kandintyöstä gradu, mutta tämän blogin käsittelemän toiminnan myötä taitaa aihepiiri muuttua. Graduun kertyy materiaalia pelipuolelta kovaa vauhtia ja lähes jokainen yliopistoihminen on aiheyhteydessä todennut: "Kuka tekee tästä väitöskirjan?". Se en todennäköisesti ole minä, mutta gradupuolella aihepiiri puhuttelee, sillä sitä työstämällä kasvattaisi paljon muutakin kuin henkilökohtaistaan.

Gradu- ja väitöskirjapuheista on herännyt kysymys: olisiko joku kiinnostunut tämän projektin osana toteuttaan tutkimusta? Aihepiirejä on ainakin pelien opetuskäyttö, pelien kautta opettamisen oppimistulokset, verkostotyöskentely, sähköinen liiketoiminta, koulutusliiketoiminta ja tietysti motivaatio, täydennyskoulutuskokemukset, opettajien tvt-puoli... onhan näitä. Poimi omasi ja tule remmiin!

Tulevan viikon projekteihin kuuluu materiaalien työstämine pelikätön "opeoppaaksi" ja täydennyskoulutusrungon saattaminen viimeistelyä vaille. Kovia ideoita on toteutukselle jo tullut, mutta siinä missä 600 opettajaa odottaa näkemystä pelikäytöstä, on hyvä runkoa käsitellä useimmin, kun yhtenä rikkaana flowna.

Oman yliopiston kanssa tehtävä yhteistyö näytteee myös tulevan viikon osalta keskeistä roolia. Heti maanantaina keskustellaan läpikotaisin yhteistyöstä lähitavoitteiden ja tulevien tapahtumien osalta. Vaikka toimintamme herättää kiinnostusta laajalti haluamme kuitenkin pysytellä kotiseutu-uskollisina ja rakentaa asiaamme sen lähipiirin kanssa minkä mukana toimiminen on ajatuksen synnyttänyt. UEF:sta löytyy paljon hyvää, kun jaksaa vain aktiivisesti kaivella. Nyt näyttäisi siltä, että UEF on alkanut kaivella myös itse!

Vastauksia odotellaan monesta suunnasta ja näin viikon todelliseen luonteeseen päästään kiinni todennäköisesti vasta keskiviikon tienoilla. Ajattelin tiistain ja torstain käyttää kandintyöhöni...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti